{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenički maturanti prodefilirali ulicama uz pratnju Sarajevo Drum Orchestra

Piše: E. M./Klix.ba
23.4.2018. u 20:26
87
42
Zenički maturanti prodefilirali ulicama uz pratnju Sarajevo Drum Orchestra
87
Više stotina građana Zenice danas je centralnim ulicama pozdravilo maturante 12 zeničkih srednjih škola u sklopu tradicionalnog maturalnog defilea.
Tradicija koja na području grada Zenice postoji već dugi niz godina nastavljena je i danas defileom od Trga Bosne i Hercegovine do Trga Alije Izetbegovića, uz pratnju Sarajevo Drum Orchestra.

Defile su ispratili i građani Zenice koji su aplaudirali i fotografisali maturante.

Abudin Čolaković, sekretar Udruženja Teatar koje je tehnički organizator parade maturanata, u izjavi je istakao kako cilj da se tradicija proširi i na druge gradove u Zeničko-dobojskom kantonu.

"I ove godine smo tradicionalno s predstavnicima Vijeća učenika srednjih škola uspjeli organizovati ovaj događaj za sve maturante koji završavaju jednu fazu u svom životu. Svake godine pokušavamo organizovati nešto novo i prirediti nezaboravan dan našim maturantima”, kazao je Čolaković.

Dodao je kako im Gradska uprava ne daje velika sredstva, ali da su zadovoljni i sretni da su ta sredstva redovna i što održavaju defile koji svake godine okupi više od hiljadu maturanata.


Večeras je zeničkim ulicama prodefiliralo 1.230 maturanata, a cilj organizatora je da u narednim godinama Zenica bude centar maturantske parade svih srednjih škola na području Zeničko-dobojskog kantona.

Program je nakon defilea nastavljen na Trgu Alije Izetbegovića uz Six pack bend i Adisa Škalju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: