Ogromna šteta
1

Zenički inspektori provjeravaju Dom za stara lica zbog neadekvatnog skladištenja kurbanskog mesa

E. M.
Dom za stara lica Zenica
Dom za stara lica Zenica
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona izvršila je inspekcijski nadzor u Javnoj ustanovi "Dom za stara lica Zenica" nakon medijskih natpisa da je u ovoj ustanovi zbog neadekvatnog skladištenja propalo kurbansko meso koje je naknadno zakopano u zemlju u zeničkom naselju Mošćanica.

Kantonalni veterinarski inspektor Zeničko-dobojskog kantona je izvršio inspekcijski nadzor u JU "Dom za stara lica Zenica" i shodno izvršenom nadzoru će poduzeti dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti vezano za neadekvatno skladištenje, prijevoz, a potom i zakopavanje dvije tone kurbanskog mesa koje je u ovu ustanovu stiglo tokom Kurban-bajrama.

"Vezano za informaciju objavljenu u medijima da su dvije tone kurbanskog mesa zakopane u zemlju na lokalitetu Mošćanica kod Zenice, Kantonalni veterinarski inspektor će obavijestiti nadležnu komunalnu inspekciju Grada Zenice", stoji u saopćenju Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK.

Iz Javne ustanove "Dom za stara lica Zenica", konkretno direktor Kemal Efendić, nije se oglašavao povodom ovog slučaja, a više informacija bit će poznato naknadno kada se završe sve radnje i aktivnosti inspekcije i drugih nadležnih institucija uključenih u ovaj slučaj.

Iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona glasnogovornica Mirna Poljac je kazala da je formiran predmet nakon pisanja medija o slučaju s kurbanskim mesom u ovoj ustanovi s ciljem provjere informacija.

Prema posljednjim informacijama zbog ovog slučaja ustanovi je nanesena šteta u iznosu od blizu 40.000 KM.