Velika gužva
18

Zenička policija: Zbog cisterne na putu kod Olova do daljnjeg saobraćanje jednom trakom

A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zbog zaostale cisterne nakon današnje teške saobraćajne nesreće kod Olova u mjestu Bakići saobraća se naizmjenično jednom trakom, rečeno nam je u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.
"Do daljnjeg će se naizmjenično saobraćati sve dok se ne rastereti saobraćaj s obzirom na to da su u obje trake velike kolone", naveli su iz MUP-a ZDK.

Kako su nam pojasnili, cisternu može ukloniti samo bager, a on trenutno ne može pristupiti mjestu nesreće zbog velike gužve.

Još uvijek nam čitatelji pišu kako su gužve na putu ogromne i kako su iscrpljeni.

"Ovo je neprofesionalnost, u automobilima ima mnogo djece, a niko se od policije nije sjetio da preusmjeri kolonu na drugi put, u suprotnom ne bi nastao ovoliki problem", samo je jedna od poruka koju nam šalju čitatelji.

Iz MUP-a ZDK su savjetovali građanima da budu strpljivi i poručili da rade sve što je u njihovoj moći kako bi se saobraćaj normalizovao.

Podsjećamo, danas se na magistralnom putu M18 Sarajevo-Tuzla dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli profesor Kazafer Bečić i njegova supruga Alzira iz Banovića, dok je njihova unuka teško povrijeđena.