Šta je ko radio?
1.1k

Zenička policija pokrenula unutrašnju istragu nakon pjesme "Herceg-Bosno srce ponosno" na Bobovcu

E. M.
Nakon objave snimka s Bobovca gdje pripadnici policijskih agencija pjevaju kontraverznu pjesmu Thompsona, zatražili smo odgovor od MUP-a ZDK da li su njihovi pripadnici prisustvovali skupu i u kojoj ulozi.
Nakon službenih ceremonija, u selu Luke, gdje se proslavljalo završetkom hodočašća, zabilježeno je da je grupa sudionika sa snimka prisustvovala događaju gdje je i otpjevana pjesma Marka Perkovića Thompsona, "Lijepa li si".

S obzirom na natpise u javnosti koje policijske agencije su učestvovale u ovom događaju, pitali smo MUP ZDK da li su njihovi službenici prisustvovali ovom skupu, kojom ulogom, da li su načinili zapisnik ukoliko su službeno bili tu te koje mjere će biti poduzete?

Iz MUP-a ZDK su nam kazali da je u toku unutrašnja istraga o ovom slučaju.

"Shodno Vašem upitu, obavještavamo Vas da je odmah po saznanju za navedeni događaj, kao i sadržaj publikovan i objavljen od strane pojedinih medija, od strane Jedinice za profesionalne standarde otvorena unutrašnja istraga, u okviru koje se poduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se tiču predmetne objave, kao i dokumentovanja postupanja policijskih službenika u vezi predmetnog događaja. Od rezultata sprovedene unutrašnje istrage, ovisit će daljnje postupanje službenika Jedinice za profesionalne standarde", kazala je Aldina Alić, šef Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK.