{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenička i tuzlanska policija protiv korupcije će se boriti kao i policija u SAD-u

7.12.2017. u 12:42
110
36
Zenička i tuzlanska policija protiv korupcije će se boriti kao i policija u SAD-u
110
U Gradskoj areni u Zenici danas je svečano promovisan Program obuke mentora i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona, kojim će biti unaprijeđena obuka te rad i djelovanje u zajednici.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Policijski službenici MUP-ova ZDK i TK će nakon provedene obuke raditi po uzoru na policiju u Sjedinjenim Američkim Državama s ciljem sprečavanja korupcije.

Ovakvu današnju poruku na skupu kojem su prisustvovali policijski službenici, mlađi inspektori te mentori ZDK i TK poslali su policijski komesari Semir Šut i Fadil Šljivić

"Ova svečanost je posvećena promociji programa rada s novozaposlenim policijskim službenicima. Želja nam je da novi policijski službenici, koji su na probnom radu, budu što profesionalniji, jačeg integriteta i da su spremni oduprijeti se svakom vidu korupcije. Ovakvim djelovanjem dobit će pozitivan odgovor od zajednice. Nadamo se da ćemo uz pomoć priručnika koje smo sami izradili dobiti efekt o kojem smo danas ovdje govorili", pojasnio je Šut.

Policijski komesar MUP-a TK Fadil Šljiivć je istakao kako će policija u TK, kao i u ZDK, raditi po uzoru na policiju u SAD-u.

"Nadamo se da ćemo ovim projektom povećati profesionalizam, ubrzati proces reforme policijskih snaga i BiH ka EU. Ovim programom dobit ćemo sve ono što treba krasiti profesionalnog policajca", izjavio je Šljivić.

Današnjem događaju prisustvovao je i zamjenik šefa Misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Paul Horowitz koji je kazao da je Vlada SAD-a ponosna što je dala podršku ovakvom programu.

"Na ovakav način, koji je regulisan programom obuke, rade i policijske snage u SAD-u, a za sve ovo trebalo je veliko zalaganje i liderstvo policijskih komesara. Policijski komesari ZDK i TK su razvili svoj program po uzoru na program koji se provodi u SAD-u, pripremili priručnike za mentore i veoma je bitno da se koriste na lokalnom i entitetskom nivou. On kreira profesionalnu policijsku snagu koja će se boriti protiv korupcije, što je jedan od najvećih problema u Bosni i Hercegovini", pojasnio je Horowitz.

Međutim, smatra da policija na terenu ne može napraviti toliko efekta bez podrške zajednice te je dodao da je partnerstvo najbolji način borbe protiv korupcije.

Na kraju je pojasnio da je Vlada SAD-a do sada pomagala policiju u BiH u hitnim situacijama te snabdijevanjem opremom za što efikasniji rad u zajednici, ali je na kraju još jednom naglasio da je uz sve to najbitniji rad s građanima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: