|

Zeničani šetali za Davida i Dženana: Ovo je borba za istinu stotine neriješenih ubistava

Zeničani šetali za Davida i Dženana: Ovo je borba za istinu stotine neriješenih ubistava
199
Piše: E. M.
28.12.2018. u 20:17
62
komentara
199

dijeljenja
Zeničani šetali za Davida i Dženana: Ovo je borba za istinu stotine neriješenih ubistava Foto: E. M./Klix.ba
Građani Zenice večeras su se po četvrti put okupili na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice kako bi tražili pravdu za Davida Dragičevića, ubijenog mladića iz Banja Luke za čiju smrt niko nije odgovarao.
Udruženje mladih "Priroda i društvo" večeras je trebalo održati svoju novu kritičnu masu biciklima, no s obzirom na sva dešavanja u Bosni i Hercegovini povodom protesta za Davida Dragičevića, odlučili su i sami poslati poruku solidarnosti Banjoj Luci, porodici Dragičević, Memić, ali i svim drugim porodicama koje imaju neriješene smrtne slučajeve svojih članova porodice.

Majda Ibraković ispred Udruženja "Priroda i društvo" je kazala kako je vecerašnja masa trebala biti novogodišnja, ali da nemaju razloga za slavlje.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


"Mi smo večeras šetali za sve Dragičeviće i Memiće, iako smo imali naša bicikla uz nas, mi nemamo razloga za slavlje. Nakon šetnje napravili smo Davidovo srce i u Zenici, kao i u drugim bh. gradovima s obzirom da je njegovo iz centra Banja Luke nasilno uklonjeno", kazala je Ibraković.

Kenan Madžo jedan je od stalnih učesnika protesta Pravda za Davida u Zenici i osoba koja i danas traga za ubicom svog brata.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


"Ovo je četvrti put da organizujemo podršku čovjeku koji trpi represiju sistema. Fašistički sistem napada ženu i djecu, a s ovog mjesta šaljemo poruku solidarnosti za Banja Luku. Njihova sigurnost je naša sigurnost i kada god bude trebalo pokazati solidarnost iz Federacije BiH, mi smo tu. Ovo nije samo za Dženana i Davida već za stotine neriješenih ubistava. I moj brat je ubijen i ubica nikada nije pronađen", kazao je Madžo.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


Zeničani su nakon šetnje ulicama Zenice na trgu zapalili svijeće i odali počast svim ubijenim građanima BiH čije ubice još nisu pronađene.
Prijavi grešku


Komentari (62)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...