Ispred zgrade MUP-a
0

Zeničani se prisjetili 115 poginulih policajaca: Dužni smo čuvati ono za što su se izborili

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Na spomen-obilježju ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantoan danas je odata počast svim policijskim službenicima koji su život izgubili u odbrambeno-oslobodilačkom ratu i na dužnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo te policijski komesar Admir Gazić s članovima porodica poginulih policajaca te drugi policijski službenici danas su polaganjem cvijeća odali počast policajcima koji su život dali za BiH, ali i službu koju su služili.

Cvijeće je položeno ispred spomen-ploče ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK na kojoj se nalaze imena 115 pripadnika MUP-a ZDK.

Ministar Vračo i komesar Gazić su kazali da je ovo još jedna prilika da se prisjete onih koji su svoje živote ugradili u temelje države, ali i dali svoje živote pri izvršavanju izuzetno složenih i opasnih policijskih zadataka s ciljem očuvanja lične i imovinske sigurnosti građana.

Policijski komesar Gazić je u svom obraćanju istakao da moramo biti vječno zahvalni najhrabrijim sinovima koji su dali najvrednije, svoj život, za sve ono što imamo danas.

Vračo je poručio da danas svi imaju obavezu štititi i braniti ono za što je 115 policajaca dalo živote te gajiti sjećanje na njih i njihovu žrtvu.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti za sve članove porodica poginulih organizovan je zajednički ručak.