BiH
6

Zeničani se oprostili od uglednog advokata Ante Petrušića: Živjet će vječno u našem sjećanju

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Velikoj sali Gradske uprave porodica, rodbina, radne kolege i prijatelji danas su se oprostili od uglednog zeničkog advokata Ante Petrušića koji je prije tri dana preminuo usljed povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na autoputu A1.

Suze, jecaji i bol su riječi kojima bi se mogla opisati atmosfera sa današnje komemoracije Anti Petrušiću, advokatu koji je svojim likom i djelom vedrio svakodnevnicu porodice, prijatelja i kolega.

Njegove radne kolege za njega su na današnjoj komemoraciji istakli da je bio veliki prijatelj, dobar radni kolega i osoba koja je svojom vedrinom i pozitivnošću rješavala sve probleme na koje je nailazio.

Na komemorativnom skupu su se prigodnim riječima obratili Vukica Marjanović-Suljić, predsjednica Regionalne advokatske komore Zenica, Josip Muselimović, predstavnik Advokatske komore Federacije Bosne i Hercegovine, Jovan Čizmović, predsjednik Advokatske komore Republike Srpske te Dragoljub Đorđević, predsjednik Advokatske komore Srbije.

"Sutra i svakog novog jutra sa nama neće biti čovjek kojem smo se u najtežim životnim prilikama mogli obratiti i biti sigurni da će biti onako kako najbolje može biti", kazao je Muselimović te se prisjetio detalja zajedničkih trenutaka s Antom.

Anto je za svoje kolege bio dobronamjeran, kolegijalan, briljatan u struci, čestit u poslu i pouzdan u prijateljstvu.

Čizmović je u svome obraćanju na komemorativnom skupu kazao kako danas šutnja nadmašuje i najglasniji govor.

"Ante Petrušić je našao smisao života, svojim radom je to postigao i želim da ga takvog pamtimo. Naša sjećanja o Anti će trajati i naše sjećanje na njega je njegova zadužbina", izjavio je Čizmović.

Đorđević se prisjetio trenutaka s Petrušićem te povodom toga kazao:

"Njega nikada nećemo zaboraviti. Ljudi kao on ostavaljaju takav trag u našim životima da taj put na koji je krenuo i koji vodi ka zvijezdama nema kraja".

U ime porodice prisutnima se obratila snaha pokojnog Ante Petrušića Ena Petrušić koja se zahvalila svima na podršci u iznimno teškim trenucima za njihovu porodicu.

"Ne znam da li postoji toliko sretnica koje su uz Srđana pronašle i Antu koji mi je bio kao drugi roditelj. Za sve se pobrinuo, da nam bude dobro i živjet će s nama kroz djela. Živjet će kroz rad svog sina Srđana koji je to odlično i dobro kao i do sada radio", kazala je Ena.

U zgradi Gradske uprave otvorena je i knjiga žalosti, a sahrana Ante Petrušića obavljena je u 16 sati na Gradskom groblju Prašnice.