|

Zeničani položili cvijeće na kosturnicu Papirna

Zeničani položili cvijeće na kosturnicu Papirna
0
F
FENA
25.11.2011. u 14:26
0
komentara
0

dijeljenja
Zeničani položili cvijeće na kosturnicu Papirna Foto: Fotoservis
Delegacije Vlade Zeničko- dobojskog kantona, koju je predvodio premijer Fikret Plevljak, Općine Zenica, Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog antifašističkog rata, boračkih i udruženja civilnih žrtava rata te političkih stranaka danas su povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, položile cvijeće na spomen-kosturnicu žrtvama narodnooslobodilačkog rata Papirna.
U prisustvu nekoliko stotina poštovalaca antifašističkih i oslobodilačkih tekovina, prigodni govor održao je Mile Kovačević, potpredsjednik SUBNOAR-a Zenica.

"Bez sumnje 25. novembar je najvažniji datum u istoriji Bosne i Hercegovine. Postoje oni koji ne misle tako, ali je nesporna činjenica da je tada potvrđena hiljadugodišnja tradicija jedinstvene BiH", rekao je Kovačević.

Cvijeće je položeno i na centralno spomen-obilježje "Kameni spavač", gdje je odata počast braniteljima BiH i civilnim žrtvama rata.

Programom obilježavanja Dana državnosti BiH, delegacije SUBNOAR-a proteklih su dana posjetile borce NOR-a koji su na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica ili su na kućnoj njezi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.