BiH
231

Zeničani organizuju akciju čišćenja grada

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Epilog današnjih nereda jesu i neuredne ulice Zenice te trgovi, a Zeničani pozivaju sugrađane da sutra izađu na ulice i očiste je od smeća i stakla koje može biti opasno za sve njih.

Na društvenoj mreži Facebook oformljena je grupa "Očistimo ulice Zenice" u kojoj se pozivaju Zeničani da nakon promjena koje su postigli današnjim protestima sutra izađu na ulice i očiste ih od izvaljenih saobraćajnih znakova, sadnica, uličnih rasvjeta i stakla.

"Podržavamo težnju za promjenama i proteste koji su rezultat toga! Osuđujemo uništavanje našeg grada od strane vandala! Svako ko se barem trunku osjeća kao građanin Zenice, shvatit će o čemu je riječ! Ulice Zenice, saobraćajni znakovi, sadnice, ulična rasvjeta i ostalo nisu krivi apsolutno ni za šta u ovoj državi. Budući da će se sigurno pojaviti neki filozofi koji će reći da je vlast dužna to uraditi, napominjemo da je Vlada ZDK podnijela kolektivnu ostavku! Dužnost svakog iole osviještenog građanina jeste učiniti i pomoći da nam grad ne liči na okolne zaseoke, jer su dotični vandali naučili biti u takvom okruženju pa ga danas napravili takvim", navedeno je.

Oko 200 članova Facebooka potvrdio je svoj dolazak na akciju čišćenja ulica Zenice, a u večernjim satima bi trebao biti objavljen i termin te mjesto okupljanja aktivista koji žele sigurno okruženje za sve Zeničane.