{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zeničani očistili Jalijski most od grafita: Ne trebamo uništavati ukrase našeg grada

8.7.2018. u 13:30
155
16
Zeničani očistili Jalijski most od grafita: Ne trebamo uništavati ukrase našeg grada
155
Blizu 40 volontera danas je učestvovalo u akciji čišćenja Jalijskog mosta u Zenici od grafita, a događaj su organizovali Forum građana Zenica i klub ljubitelja Alfa Romeo iz Zenice.
Jalijski most u Zenici koji je s jedne strane osvijetljen, odavno je bio ruglo u centru grada. S jedne strane ograde porazbijane ploče od rasvjete, a druga strana ograde godinama je išarana raznim grafitima. S ciljem da svoj grad učine ljepšim za život, članovi Alfa Romeo kluba Zenica i Foruma građana Zenice danas su organizovali akciju čišćenja grafita na ovom mostu.

“Mi znamo da je u toku izrada projekta sanacije ovog mosta u sklopu koje će se ugraditi nova rasvjeta te da će sanacija biti urađena u nekom narednom periodu. Bez obzira na ovo smatramo da predviđena akcija treba da posluži kao primjer građanima Zenice kako treba da brinu o svakom dijelu grada te da podigne svijest da se više ne uništavaju ukrasi našeg grada”, kazali su iz Foruma građana Zenice.

Jedan od članova Alfa Romeo kluba Zenica Adis Bašanović je kazao kako ovaj klub svake godine svojim aktivnostima želi doprinijeti boljem životu u Zenici. Nakon akcije čišćenja Smetova, pomoći napuštenoj djeci u Dom porodica Zenica, odlučili su realizirati i akciju čišćenja mosta.

“Mi uvijek tražimo nove aktivnosti koje možemo realizirati za dobrobit našeg grada i građana. Potrudili smo se da svi volonteri imaju hranu i piće, a sav materijal za čišćenje mosta smo dobili od sponzora”, izjavio je Bašanović.

Dodao je kako su prolaznici mostom, koji su imali vremena, rado tražili alat kako bi i sami učestvovali u akciji. Za sve učesnike bilo je obezbijeđeno osvježenje, ali i zabavni program.

Na kraju su svim sugrađanima poručili da se ne pitaju šta Zenica može uraditi za njih već šta oni mogu uraditi za Zenicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: