BiH
22

Zeničani mirnim skupom podržali proteste u Sarajevu

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U organizaciji neformalne grupe građana, danas je na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici organizovan mirni protest podrške okupljenim građanima na centralnom skupu u Sarajevu, koji traže usvajanje postavljenih zahtjeva, prvenstveno zakona o JMB.

Sa parolama i stikerima sa natpisima "otkaz", nešto više od stotinu građana na Trgu Alije Izetbegovića dalo je podršku okupljenima na centralnom protestnom skupu u Sarajevu.

Jedan od inicijatora današnjeg skupa u Zenici je Aldin Vrškić, koji je zadovoljan odzivom građana i omladine koja razumije ozbiljnost ovog problema.

"U Zenici je općenito prisutna pasivnost građana, tako da je ovaj odziv od oko 100-ak ljudi veoma dobar, a vjerujem da će ih biti još više. Na prethodnim protestima znalo je biti 20-30 ljudi, tako da smo zadovoljni današnjim brojem okupljenih. Drago mi je što je dosta omladine ovdje, oni trebaju ustati, da od njih počne, ali ni podrška starijih građana nije izostala", kazao je Vrškić za Klix.ba, te dodao da smatra da je ovo puno jača podrška kojom se može poslati poruka da je i Zenica uz Sarajevo.

Današnjem protestu u Zenici podršku su dali taksisti i drugi vozači, koji su trubeći vozilima ukazali na važnost JMB-a za sve građane Bosne i Hercegovine.