BiH
152

Zenica u žalosti: Filip Blažević izgubio bitku sa teškom bolešću

Piše: E. M.
Filip Blažević (Foto: Facebook)
Filip Blažević (Foto: Facebook)
Zeničanin Filip Blažević Fiki preminuo je večeras nakon teške bolesti. Uprkos velikoj želji njegovih sugrađana koji su mjesecima skupljali novac u humanitarnim akcijama, Filipova bolest je bila jača od njega.

Blažević je bolovao od akutne leukemije, a uz pomoć porodice, prijatelja i sugrađana imao je težak put ka ozdravljenju. Transplantacija i Filipov oporavak svima su ulijevali nadu da će jednog dana biti zdrav i sretan. Sve do večeras. Na grupi podrške u kojoj su se organizovale akcije za Filipa, večeras je porodica objavila da je Filip preminuo.

"Mili moji prijatelji u nevolji, naša neizmjerna ljubav Filipa nije uspjela zadržati uz nas. Filip je preminuo prije pola sata. U ime porodice beskrajno vam se zahvaljujem na svoj dobroti, molitvama, željama i ljubavi koje ste Filipu u tako neizrecivoj količini nesebično poklonili. I Filip se lavovski borio, učinio je sve što je bilo u njegovoj moći! Sve to ipak nije bilo dovoljno da ga zadržimo, jer postoji nešto više i veće čak i od toga! Ne znam zašto ljubav nije dovoljna! Ne znam zašto se dešava sve ovo što se dešava. Vjerujem da Filip sada zna. Vjerujem da je uz svu ljubav u sebi i svu našu ljubav sada negdje gdje zna", stoji u poruci.

Više informacija, kao i vrijeme posljednjeg ispraćaja bit će poznato naknadno.