BiH
0

Zenica: U kampusu univerziteta program povodom potpisivanja SAA

FENA
Zenica
Zenica
Povodom potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom (SAA), Lokalno omladinsko vijeće regije Zenica i Univerzitet u Zenici danas su u parku kampusa organizovali prigodan program.

Program obilježavanja značajnog koraka BiH na putu prema evropskim integracijama, počeo je simboličnim puštanjem bijelih golubova, te plavih i žutih balona. Nakon intoniranja "Ode radosti", himne EU, izvedena je i himna BiH.

"Imajući u vidu činjenicu da su mladi budućnost i da se ovaj proces najviše njih tiče, posebno je važno da se ovakvim i sličnim aktivnostima mladi što više uključe u kampanju podrške evropskom putu BiH. Nadamo se da ćemo iskoristiti historijsku šansu i stupiti na put normalizacije prilika i konačno, svi zajedno, krenuti prema evropskom blagostanju i sigurnosti", izjavio je Jasmin Duvnjak, direktor LOV-a regije Zenica.

Na svečanosti kojoj su prisisutvovali profesori i studenti Univerziteta u Zenici, te grupa sportista i mladih Zenice, prigodnim riječima obratio se i prof.dr. Sabahudin Ekinović, rektor Univerziteta u Zenici.