Prvi dan 2023. godine
175

Zenica pusta i maglovita, Zeničani okupirali sunčano izletište Smetovi

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Prvi dan 2023. godine Zeničani su od samog jutra odlučili provesti na izletištu Smetovi, a kako i ne bi kada su u gradu osvanule puste i maglovite ulice.

S obzirom da je neradni dan, ulice Zenice danas su puste. Ugostiteljski objekti su zatvoreni ili rad počinju u poslijepodnevnim satima, a magla i smog su i onako puste ulice prvog dana 2023. godine učinili još depresivnijim.

Ipak, sunce je obasjalo planinske i brdske vrhove iznad Zenice, pa je ponovo zeničko izletište od samog jutra bilo omiljena destinacija građana Zenice.

Već u 11 sati parking na izletištu Smetovi, gdje je sunce od jutarnjih sati, a temperatura ugodnih 14 stepeni, bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a stotine automobila još uvijek pristiže na ovo izletište.

Najmlađi su zabavu pronašli na sportskim terenima i igralištima, a stariji su odlučili prošetati ili novogodišnje slavlje nastaviti uz roštilj i dobro nedjeljno druženje.

U prilogu pogledajte kako su ulice Zenice izgledale 1. januara 2023. godine u jutarnjim satima, ali i samo nekoliko minuta poslije kako je izgledalo zeničko izletište Smetovi.