BiH
61

Zenica: Poziv za kreativke i kreativce za učešće na Šarenom pazaru

Piše: E. M.
Sekcija mladih Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH Youth) regije Centralne Bosne raspisuje javni poziv za Šareni pazar koji će se održati 20. decembra u Zenici.

Iz Sekcije mladih Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti pozivaju sve kreativke i kreativce koji se bave dizajnom, izradom i prodajom umjetnina, nakita, odjeće ili nečeg drugog da se za prijave za učešće i osiguraju svoje mjesto na drugom Šarenom pazaru.

"Ovim pozivom ohrabrujemo sve zainteresovane na području Bosne i Hercegovine da pokažu šta znaju tokom najšarenijeg pazara ove godine. Kreativci koji prođu u izboru za sam Šareni pazar, će biti pravovremeno obaviješteni o pravu učešća. Pravo na prijavu imaju svi mladi do 30 godina koji svoju energiju usmjeravaju u stvaranje divnih rukotvorina. Učešće na Šarenom pazaru ne zahtijeva bilo kakvu participaciju, osim uslova da se pojave na sam dan realizacije projekta", poručili su iz STBiH Youth.

Pazar će se održati 20. decembra na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, od 11 sati, a završit će u 21 sat dodjelom svečanih zahvalnica organizatorima i učesnicima.

Rok za prijave je 10. decembra, a svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem e-maila sa fotografijama radova i motivacionim pismom na [email protected]. Lista učesnika koji prođu selekciju bit će objavljena 13. decembra na zvaničnoj Facebook stranici.