{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Nastavljena potraga za Tarikom Mezetovićem

3.2.2015. u 12:17
3
4
Zenica: Nastavljena potraga za Tarikom Mezetovićem
3
Nizvodno od naselja Kanal u Zenici nastavljena je potraga za Tarikom Mezetovićem za kojeg se sumnja da je u noći sa petka na subotu pao u rijeku kod ušća Babine rijeke u Bosnu.
Tarik Mezetović
Tarik Mezetović
Potraga za Tarikom Mezetovićem nastavljena je jutros oko 10 sati od brane u zeničkom naselju Kanal do Vranduka, te od Vranduka nizvodno prema mjestu Nemila. Prema riječima direktora Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK Seada Džanovića u toku je pretraživanje obala rijeke Bosne.

"Ispod mosta u Vranduku su krenuli čamci Kantonalne uprave Civilne zaštite za pretraživanje pod vodom i na vodi, a Služba Grada Zenice pretražuje područje od brane na Kanalu do Vranduka. Podršku nam pružaju i članovi Gorske službe spašavanja Stanica Zenica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK", izjavio je Džanović.

Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima potraga za Tarikom Mezetovićem je krenula tek oko 10 sati, ali problem spasiocima predstavlja veoma hladna voda koja ograničava vrijeme boravka na i u vodi.

"Mi ćemo, s obzirom na vremenske uvjete, koristiti što više vremena da pretražimo obale rijeke, a vjerovatnoće su u ovom slučaju male, prvenstveno zbog toga što su obale rijeke Bosne zapuštene. Puno je tu smeća, plastičnih kesa, vreća i flaša, tako da je teško uočiti ono za čim mi tragamo", dodaje Džanović.

Naš sagovornik je za kraj istakao da će potraga za Mezetovićevim tijelom trajati ovisno o vremenskim uvjetima, a s obzirom na to da je za sutra najavljena kiša sa snijegom upitan je nastavak potrage, dok današnji ishod još uvijek nije poznat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: