{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Nastavljena potraga za Tarikom Mezetovićem

3.2.2015. u 12:17
3
4
Zenica: Nastavljena potraga za Tarikom Mezetovićem
3
Nizvodno od naselja Kanal u Zenici nastavljena je potraga za Tarikom Mezetovićem za kojeg se sumnja da je u noći sa petka na subotu pao u rijeku kod ušća Babine rijeke u Bosnu.
Tarik Mezetović
Tarik Mezetović
Potraga za Tarikom Mezetovićem nastavljena je jutros oko 10 sati od brane u zeničkom naselju Kanal do Vranduka, te od Vranduka nizvodno prema mjestu Nemila. Prema riječima direktora Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK Seada Džanovića u toku je pretraživanje obala rijeke Bosne.

"Ispod mosta u Vranduku su krenuli čamci Kantonalne uprave Civilne zaštite za pretraživanje pod vodom i na vodi, a Služba Grada Zenice pretražuje područje od brane na Kanalu do Vranduka. Podršku nam pružaju i članovi Gorske službe spašavanja Stanica Zenica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK", izjavio je Džanović.

Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima potraga za Tarikom Mezetovićem je krenula tek oko 10 sati, ali problem spasiocima predstavlja veoma hladna voda koja ograničava vrijeme boravka na i u vodi.

"Mi ćemo, s obzirom na vremenske uvjete, koristiti što više vremena da pretražimo obale rijeke, a vjerovatnoće su u ovom slučaju male, prvenstveno zbog toga što su obale rijeke Bosne zapuštene. Puno je tu smeća, plastičnih kesa, vreća i flaša, tako da je teško uočiti ono za čim mi tragamo", dodaje Džanović.

Naš sagovornik je za kraj istakao da će potraga za Mezetovićevim tijelom trajati ovisno o vremenskim uvjetima, a s obzirom na to da je za sutra najavljena kiša sa snijegom upitan je nastavak potrage, dok današnji ishod još uvijek nije poznat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: