{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Žene-žrtve rata": Podrška stvaranju BiH bez entiteta i reformi policije

F
7.6.2007. u 16:00
0
0
"Žene-žrtve rata": Podrška stvaranju BiH bez entiteta i reformi policije
0
"Žene-žrtve rata": Podrška stvaranju BiH bez entiteta i reformi policije
Udruženje "Žene-žrtve rata" iz Sarajeva danas se još jednom uime žrtava, svjedoka i porodica ubijenih založilo za jedinstvenu BiH bez entiteta, te za reformu policije na državnom nivou.
-Sve dok se ne ukinu entiteti i izvrši reforma policije neće biti povratka, jer javni red i mir osiguravaju zločinci i zbog njih je propao projekt povratka, saopćilo je ovo udruženje povodom najnovijeg istupa premijera RS-a Milorada Dodika.

"Žene-žrtve rata" su zbog Dodikovog negiranja genocida još jednom podsjetile na svoj stav da je RS genocidna tvorevina nastala na ubijanju i etničkom čišćenju.

Pitaju premijera RS-a da li zna "koliko je na sudovima certificiranih policajaca ratnih zločinaca", te traže spisak certificiranih policajaca kako "ratnog zločinca ne bi prepoznavali tek onda kada ga vidimo u uniformi".

"Žene-žrtve rata" daju punu podšku članovima Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću i Željku Komšiću koji se zalažu za BiH bez entiteta, te reformu policije na državnom nivou.

-Oni ne dozvoljavaju da se legalizira i cementira manji bh. entitet koji je genocidna tvorevina, jer mi građani koji smo ih birali nismo ih ovlastili da legaliziraju genocid, navode u Udruženju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: