Konvencija u martu
161

Žene u SDA biraju svoju predsjednicu između Senije Bubić, Alise Hajdarović i Kenele Zuko

R. D.
Senija Bubić, Alisa Hajdarović i Kenela Zuko
Senija Bubić, Alisa Hajdarović i Kenela Zuko
Stranka demokratske akcije (SDA) privodi kraju izbore za sve stranačke strukture, a u narednom periodu predstoje izbori u Asocijaciji mladih i organizaciji žena SDA.

O kandidatima za Asocijaciju mladih smo već pisali, a kako Klix.ba saznaje članice Asocijacije žena će na svojoj martovskoj konvenciji birati između tri kandidatkinje.

Kandidatura dosadašnje predsjednice Asocijacije žene SDA, Senije Bubić, je nešto što se očekivalo i što se i podrazumijeva u tim krugovima. Osim prema političkom angažmanu javnost je poznaje kao izvršnu direktoricu Razvojne banke FBiH.

Spominje se i kandidatura Alise Hajdarović, dosadašnje potpredsjednice Asocijacije žena, zastupnice u Skupštini HNK i delegatkinje u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Treće ime koje se izdvaja je Kenela Zuko, dosadašnja predsjednica Asocijacije Fatma i zastupnica u Parlamentu FBiH.

Naravno, do konvencije moguća je da kandidaturu istakne još neka od članica najjače bošnjačke stranke, ali poznavajući trenutne prilike teško da bi imala veću šansu pored ranije pomenutih.

Predsjednicu žena birat će delegatkinje na konvenciji koje će doći iz brojnih općinskih, kantonalnih i regionalnih odbora ove stranke.