{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene Srebrenice protestovale ispred ureda SIPA-e u Tuzli

11.11.2014. u 14:18
48
4
Žene Srebrenice protestovale ispred ureda SIPA-e u Tuzli
48
Nakon što su proučile Fatihu i odale poštu svojim najmilijim ubijenim u genocidu u Srebrenici, žene Srebrenice su se pješice zaputile ka Regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli, gdje će održati mirne proteste.
Predsjednica Udruženja Žene Srebrenice Hajra Ćatić još u septembru je upozorila domaću i svjetsku javnost kako je u regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli zaposlen Jovan Ilić, koji je na spisku Vlade RS zajedno sa stotinama osoba koje se dovode u vezu sa genocidom u Srebrenici.

"Sumnjamo da je on direktni akter genocida u Srebrenici, a danas takva osoba rukovodi Odjelom za istraživanje ratnih zločina pri regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli. Tražimo da on odmah bude smijenjen sa tog radnog mjesta", izjavila je Ćatić.

Dodala je kako su čelništvo SIPA-e sa ovim problemom upoznali u pismenoj formi i da odgovor čekaju već dva mjeseca.

Za Jovana Ilića se zna da je rođen u Banovićima te da je tokom agresije radio u CJB Bijeljina u vrijeme kada su počinjeni mnogobrojnih zločini nad civilnim stanovništvom Bijeljine i Janje.

Ženama Srebrenice obratio se Dragan Stjepić, šef operativnog dežurstva u regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli.

"Niko od nas nije nadležan da daje bilo kakve informacije. O svemu tome morate se obratiti u sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu", rekao je Stjepić okupljenim ženama Srebrenice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: