Pušten iz pritvora
0

Žena u prodavnici prepoznala jednog od policajca optuženih za smrt Georga Floyda i suočila se s njim

S.H.P.
Jedan od četvorice bivših policajaca optuženih za ubistvo Georgea Floyda suočio se s bijesnom ženom dok je kupovao namirnice u jednom marketu u Plymouthu u Minnesoti samo dan nakon što je pušten iz pritvora uz kauciju od 750.000 dolara.

Keung je uhapšen ranije ovog mjeseca jer nije reagovao dok je bivši policajac Derek Chauvin koljenom pritiskao vrat Georgea Floyda dok je on vikao "Ne mogu disati!"

Žena u trgovini je primijetila Keunga i snimila ga svojim mobitelom. Prvo ga je pitala za ime: "Da to sam ja", odgovorio joj je.

"Dakle, ti si. Izašao si iz zatvora i opušteno kupuješ u prodavnici kao da ništa niste uradili", kazala mu je žena nakon čega joj je on odgovorio da nije opušten i da ne kupuje neophodne stvari.

Žena mu je odbrusila da nije ni trebao biti na slobodi, te da nema prava biti u trgovini. Keung je kazao da mu je žao što se žena tako osjeća.

To je uznemirilo ženu pa je nastavila da se raspravlja s njima.

"Ne, nije ti žao. Ti si bukvalno tu na slobodi, kao da nisi ubio onog čovjeka. Zar si mislio da te ljudi neće prepoznati. Nemaš pravo da budeš ovdje. Hladnokrvno si ubio nekoga", rekla je žena.

Keung je kazao da će izaći iz radnje, nakon čega je žena povikala da da je on jedan od policajaca koji je umiješan u smrt Georga Floyda. Incident je podijeljena na društvenim medijima, a na Twitteru je do sada imao više od 2,3 miliona pregleda.