BiH
0

Zemljotres prouzrokovao štetu u mnogim selima istočne Hercegovine

NINA
U snažnom potresu koji je noćas u 2.25 sati pogodio istočnu Hercegovinu, nije bilo ozlijeđenih, ali je nastala materijalna šteta u mnogim selima općina Nevesinje, Bileće i Berkovića.

Prema dosad prikupljenim podatcima, najviše štete pretrpjela su sela Lukavac, Udbina, Brezova Dola i Bežđeđe u nevesinjskoj općini, zatim Rilca i Davidovići u općini Bileća i područje Trusine u općini Berkovići, gdje se nalazio epicentar potresa jačine 5,1 stupanj po Richteru.

Prema riječima Ratka Zupca, rukovoditelja Općinskog stožera civilne zaštite Nevesinje, s terena je javljeno da u selu Lukovcu i susjednim selima ima dosta oštećenih objekata i da je u Lukovcu srušena jedna štala.

Iz općine Berkovići stižu informacije da u selima na području Trusina ima više oštećenih objekata i da su dvojica mještana sela Potkom prijavila štetu na svojim objektima.

Riječ je o slabo naseljenim područjima, s velikim brojem napuštenih kuća, pa je za sada teško govoriti o kolikom broju oštećenih objekata je riječ i o kakvim se sve oštećenjima radi.