{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zemlje JI Evrope u Sarajevu na simulacijskoj vježbi SEESIM

F
21.10.2010. u 16:05
0
0
Zemlje JI Evrope u Sarajevu na simulacijskoj vježbi SEESIM
0
Zemlje JI Evrope u Sarajevu na simulacijskoj vježbi SEESIM
Foto: SRNA
Predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine učestvuju na Međunarodnoj simulacijskoj vježbi SEESIM-2010, koja se održava u Operativnom centru Ministarstva odbrane BiH, sa sjedištem u Sarajevu.
Simulacijska vježba je počela 20. oktobra i trajat će do 24. oktobra.

U vježbi učestvuju zemlje jugoistočne Evrope (članice SEDM-a).

Cilj vježbe je simulirati rad bh. kriznog centra, bh. civilnih agencija, ministarstava sigurnosti i odbrane i Oružanih snaga BiH te struktura civilne zaštite, u ispunjavanju zadataka u odgovoru na vanredne situacije.

U vježbu su uključene civilne i vojne ustanove ministarstava odbrane zemalja jugoistočne Evrope: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Italije, Makedonije, Rumunije, Turske, Ukrajine, Srbije i Crne Gore u ulozi promatrača, kao i Komanda Brigade za jugoistočnu Evropu (SEEBRIGHQ ).

Nosilac aktivnosti za pripremu BiH u realizaciji vježbe je Ministarstvo sigurnosti BiH, uz aktivno učešće i podršku Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

U realizaciju vježbe uključena su nadležna ministarstva i organi uprave na nivou BiH te predstavnici Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spasavanje.

Domaćin vježbe je Republika Albanija sa sjedištem Centra za kontrolu vježbe (EXCON) u Tirani. Organizator vježbe je SAD, uz pomoć WIF fonda, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: