Ključna poruka
386

"Zemlja za sve nas" je slogan SDP-a BiH za predstojeće opće izbore

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine izabrala je slogan za predizbornu kampanju uoči Općih izbora koji će se održati u oktobru 2018. godine.

Kako saznaje portal Klix.ba, slogan će glasiti "Zemlja za sve nas" i nalazit će se, kao što je to uobičajeno, na plakatima i bilbordima tokom mjesec dana predizborne kampanje, kao i na panoima za vrijeme konferencija za medije koje SDP BiH bude organizovao.

"Naš cilj je da u narednom mandatu BiH zaista postane društvo u kojem će biti više jednakosti, a manje nejednakosti. Društvo u kojem će biti više posla, a manje siromaštva. Društvo u kojem će mladi željeti živjeti, umjesto što odlaze kao danas. Društvo u kojem će postojati jednaka šansa za sve, a ne samo za podobne. Želimo, dakle, zemlju za sve nas", rekao je za Klix.ba Irfan Čengić, generalni sekretar SDP-a.

On dodaje da je BiH naša zemlja, a ne zemlja stranaca koji će nam govoriti kako da u njoj živimo.

"Nije zemlja naših susjeda i komšija koji će svojatati dio po dio, ona je naša zemlja. Takva je bila vjekovima. Naša, za sve nas i takva treba da bude i dalje. Oktobar neka bude novi početak. Zajedno imamo priliku da vratimo BiH svim njenim ljudima. Naš Plan 10 predviđa niz politika, u svim oblastima društva, čija provedba treba dovesti do cilja koji je ponovno stvaranje BiH kao zemlje svih njenih ljudi, gdje ćemo svi biti jednaki pred zakonom, jednaki u prilici ali jednaki i u obavezi. To je veliki cilj, ali ništa manje od toga nije dovoljno ni nama u SDP, a naročito nije dovoljno ljudima u BiH", zaključio je Čengić.

Zvanična predizborna kampanja počet će 7. septembra, odnosno mjesec prije održavanja samih izbora.