BiH
4

Zeljković: Vlada KS je stabilna, nema sukoba

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo u okviru prve tačke dnevnog reda - Prijedlog odluke o utvrđivanju Dana policije Kantona Sarajevo - otvorena je rasprava o sukobima u Vladi KS-a o kojima su pisali mediji posebno nakon ostavke ministra obrazovanja, nauke i mladih KS-a Damira Marjanovića.

Pitanje o načinu funkcioniranja Vlade postavio je dopredsjedavajući Skupštine KS-a Nabil Naser (SBBBiH) zatraživši da se premijer KS-a Suad Zeljković (SDA) očituje o tome i upozna zastupnike o radu Vlade.

Nakon rasprave u kojoj je učestvovalo nekoliko zastupnika, Zeljković je potvrdio da u Vladi KS sukoba nema.

"Vlada je stabilno tijelo, radi normalno iako ima različitih mišljenja, što je normalna stvar budući da u Vladi ima devet političkih subjekata. Ima mišljenja o kojim se nećemo nikada složiti, ali Vlada radi bez obzira na različite stavove i mišljenja. Gotovo sve odluke usvajane su jednoglasno", pojasnio je Zeljković.

Dodao je i da je iako je Vlada posljedica parlamentarne većine priču skupštinske većine treba odvojiti od priče o Vladi KS-a istaknuvši da su i na jučerašnjoj sjednici Vlade sve tačke jednoglasno usvojene.