Vanredna sjednica Vlade KS
25

Zeljković: Najvažnije je da prevoz radi, dogovori ostaju otvoreni

Klix.ba
Suad Zeljković (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Suad Zeljković (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
U ranim jutarnjim satima funkcija javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo ponovno je u potpunosti uspostavljena. Rezultat je to sinoćnjih razgovora i dogovora Vlade Kantona Sarajevo i predstavnika sindikata GRAS-a gdje je još jednom istaknut interes građana kao prvi i najvažniji interes te da se njima ne smije uskratiti gradski prijevoz zbog problema i neriješenih pitanja koja su ovih dana spominjanja kao povod dvodnevnog prekida gradskog saobraćaja.

Razgovori sa sindkatom GRAS-a biće nastavljeni i u narednim danima uz očekivanja svih da će otvorena pitanja koja su istaknuta kao uzroci ove obustave javnog gradskog saobraćaja biti riješeni, poštujući sve zakonom predviđene procedure i propise.

"Najvažnije je u ovom trenutku da su vozila javnog gradskog prijevoza ponovno na raspolaganju građanima, ne smije se ponoviti da neko povuče vozila i zbog svojih neriješenih pitanja dovede građane u saobraćajni kolaps, praveći tako štetu svima. Dogovori ostaju otvoreni, nema spekulacije o imenima, terminima i rokovima, sve ćemo rješavati na obostrani interes, poštujući prevashodno zakon i zakonske procedure", naglasio je premijer Kantona Suad Zeljković, nakon dvodnevne vanredne sjednice Vlade i dogovora sa sindikatom GRAS-a.