BiH
1

Željko Radovanović iz zatvorske ćelije predvodio narkobandu

SRNA
Tridesetdevetogodišnji Željko Radovanović, zvani Krečo, iz Bijeljine, uhapšen je kao glavni osumnjičeni organizator međunarodne narkobande koja je prodavala kokain u Hrvatskoj i Njemačkoj, rečeno je Srni u policiji Republike Srpske.

Radovanović je uhapšen jučee u okviru akcije kodnog naziva "Titan" koja već traje pet mjeseci i međunarodnog je karaktera.

Osim Radovanovića, koji je međunarodnom narkobandom rukovodio iz zatvorske ćelije u najstrože čuvanom odjeljenju Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Foča, osumnjičen je i Mile Ristić iz Bijeljine, koji se nalazi u KPZ Tunjice kod Banje Luke.

Policija će nadležnom tužilaštvu, osim protiv Radovanovića, podnijeti izvještaj i protiv osoba čiji su inicijali R.Z., I.V., V.D., V.R., T.Z., R.A., P.S., M.R., P.Ž., R.M., P.M., R.M., i M.V.

Kako je Srni danas rečeno u policiji, od početka akcije "Titan" zaplijenjeno je jedan kilogram i sto grama kokaina, čija je ulična vrijednost na zapadnom tržištu veća od 100.000 KM.

Prema ovom izvoru, najviše kokaina, oko pola kilograma, zaplijenjeno je u Njemačkoj, a po 300 grama u Hrvatskoj i Republici Srpskoj, odnosno u Bijeljini.