Posjetio Gradačac
186

Željko Komšić: Ako je naš grijeh što sa fašistima nećemo da ulazimo u kalkulacije, onda ćemo ga nositi

I. M.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je povodom obilježavanja Dana Zlatnih ljiljana posjetio Gradačac i odao počast suborcima na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima.

"Uvijek mislim na ljude koje sam poznavao, a koji su poginuli u ratu ili su umrli nakon rata.Uvijek se vraćam u to vrijeme i pitam se li to bila neka luda hrabrost ili naivnost? Ali kao čovjek zaista se osjećam ponosno, ponosno jer sam odabrao pravu stranu kada je bilo potrebno i kada je bilo logično, a to je biti u Armiji Republike Bosne i Hercegovine ili MUP-u RBiH", rekao je.

Komšić je poručio da u Bosni i Hercegovini imamo periode kada se situacija smiri ili kad eskalira.

"Sve ono što se gura pod tepih, nas dočeka u jednom trenutku. Sva ta lažna politička korektnost od koje se pokušava napraviti politički trend, ne daje rezultate", rekao je.

On je naglasio da BiH ima mnogo izazova, a jedan od najvećih je kako zemlju učiniti društvom jednakih ljudi koji imaju prava da žive i da budu jednaki na svakom pedlju svoje zemlje.

"Želimo da živimo kao sav normalan svijet. Ako je naš grijeh što sa fašistima, banditima i kriminalcima nećemo da ulazimo u kalkulacije, onda ćemo nositi taj grijeh, ali ja mislim da se ne radi ni o kakvom grijehu nego o težnji za normalnim životom nas i naše djece", zaključio je.