{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Željko Komšić se susreo sa glumicom Miom Farrow

S
Sarajevo-x.com
5.12.2007. u 19:10
0
0
Željko Komšić se susreo sa glumicom Miom Farrow
0
Željko Komšić se susreo sa glumicom Miom Farrow
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je predstavnike organizacije “San za Darfur”, predvođene američkom glumicom Miom Farrow. Poznati borac za žrtve genocida u Darfuru, glumica Mia Farrow upoznala je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića sa aktivnostima kojima se organizacija “San za Darfur” bavi već nekoliko godina.
Farrow je naglasila da svojim dolaskom u BiH, ona, ali i ostali članovi organizacije žele odati počast svim žrtvama genocida i masovnih zločina, kako u BiH, Darfuru, tako i u cijelom svijetu. Izrazila je očekivanje da će narod koji je pretrpio patnje i genocid u bliskoj prošlosti najbolje razumjeti patnju i bol kroz koje prolazi narod u Darfuru.

Najavila je da će njihova organizacija u saradnji sa Društvom za ugrožene narode BiH u petak 7. decembra 2007. godine, u Sarajevu organizirati akciju za žrtve genocida pod nazivom “Od Darfura do Pekinga”. Tako će, ispred spomenika Vječna vatra upriličiti paljenje simbolične olimpijske štafete, a dan ranije, posjetit će i Srebrenicu i Memorijalni centar Potočari gdje će se sastati s majkama Srebrenice.

“Prolazimo kroz zemlje koje su proživjele genocid i masovne zločine i suosjećamo sa njima. Na ovaj način želimo informirati javnost o počinjenim genocidima širom svijeta, a paljenjem vatre izražavamo solidarnost sa svim žrtama kako bismo ukazali na strašne događaje u Darfuru i kako bismo podsjetili svijet šta se sve događa kada okrećemo glavu. Također, pokušavamo apelovati na međunarodnu zajednicu i posebno na Vladu NR Kine, domaćina narednih Olimpijskih igara, da upotrijebe svoj utjecaj i osiguraju sigurnost civilima u Darfuru prije samog početka Igara”, istakla je Farrow.

Predsjedavajući Komšić je, upoređujući sve ono kroz šta je prošla BiH i ono kroz šta prolazi narod u Darfuru, izrazio duboko razumijevanje za bol i patnju svih, a posebno onih nevinih- ubijene i izgladnjele djece. Zato apeluje na sve, kako vlade u svijetu, tako i humanitarne organizacije i mirotvorne pokrete, da pruže maksimalnu i pravovremenu pomoć ovom narodu kako bi se izbjegle što veće strahote i tragedije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: