Trend se nastavlja
1k

Željko Komšić proglašen nepoželjnim i u Širokom Brijegu

Piše: R. D.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević danas je predsjednika DF-a i budućeg člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda proglasio nepoželjnim u ovoj hercegovačkoj općini.

Široki Brijeg tako slijedi primjer drugih sredina u kojima većinski žive Hrvati koji poslije izbora 7. oktobra izražavaju svoje nezadovoljstvo izborom kandidata DF-a za člana Predsjedništva BiH.

Miro Kraljević u saopćenju kaže da su Hrvati u BiH još jednom prevareni te da Željko Komšić nije dobrodošao u Široki Brijeg i da je za gradsku upravu "persona non grata".

"Nažalost, mi Hrvati smo opet prevareni. Bošnjačkim glasovima dirigiranim od političkoga Sarajeva Željko Komšić ponovo je izabran na poziciju koja pripada Hrvatima. Ovakva politička situacija nikome na donosi dobro, a najmanje Bosni i Hercegovini. Izbor Komšića je nelegitiman i to je jasna poruka koju želimo poslati. Također, kao takav nije dobrodošao u naš Široki Brijeg i on je za nas 'persona non grata'", zaključio je Kraljević.

Komšića su ranije na sličan način okarakterisali i HDZ-ovi načelnici i predsjednici općinskih vijeća drugih hercegovačkih i srednjobosanskih sredina.