{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Željko Komšić primio predstavnike fondacije Ekipa i Radija 202

S
4.7.2008. u 15:31
0
0
Željko Komšić primio predstavnike fondacije Ekipa i Radija 202
0
Željko Komšić primio predstavnike fondacije Ekipa i Radija 202
Predstavnici Fondacije EKIPA i Radija 202 informirali su člana Predsjedništva BiH Željka Komšića sa projektom koji su pokrenuli. Riječ je o festivalu pod nazivom "Konačno raspust“ namijenjenom prvenstveno mladima u BiH, odnosno učeničkoj i studentskoj populaciji.
Prema riječima organizatora, Festival je nastao kao odgovor na ukupno stanje u bh. društvenoj zajednici. Osmišljen je na način da kod mladih afirmira pozitivne društvene norme poput kolegijalnosti, rada, znanja, kulture, nenasilja i protiv svih je oblika mržnje i nasilja.

Sa mnoštvom programa i manifestacija, ovaj festival, koji će biti održan u Sarajevu, ima namjeru da preraste u tradicionalni festival posvećen zadnjem danu škole za sve učenike i studente u BiH, da bude svojevrsna nagrada za njihove uspjehe u protekloj godini, ali i pokretač stvaranja pozitivne atmosfere i borbe protiv sveprisutne apatije unutar populacije mladih.

Planirano je da festivalske aktivnosti počnu u decembru ove godine, a završe ljetnim dijelom festivala- koji obilježava kraj školske godine.

Organizatori festivala "Konačno raspust“ izrazili su želju da član Predsjedništva BiH Željko Komšić preuzme ulogu visokog pokrovitelja, što je Komšić sa zadovoljstvom i prihvatio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: