BiH
0

Željko Komšić primio ambasadora Mantzouranisa

FENA
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je u nastupnu posjetu Procopiosa Mantzouranisa, novoimenovanog ambasadora Grčke za BiH.

Mantzouranis je u toku susreta sa članom Predsjedništva BiH rekao da prijateljska Grčka želi i dalje značajno pomagati BiH na njezinom evroatlantskom putu, jer je budućnost BiH, kako je istakao, neraskidivo vezana za mir, stabilnost, ekonomski prosperitet cijelog Balkana i potpunu integraciju u evropsku kulturu.

Komšić je izrazio zahvalnost vladi i narodu Grčke zbog pozitivnog odnosa prema BiH i zemljama regije te kazao da se nada da BiH i u budućnosti može očekivati podršku i ekspertnu pomoć Grčke na putu do punopravnog članstva u EU i NATO.

"Bilo bi dobro da taj status imaju sve naše susjedne zemlje i zemlje cijele regije, jer bismo na takav način ušli u mirniju fazu potpune stabilnosti i ekonomskog razvoja", rekao je Komšić te izrazio uvjerenje da će grčke vlasti ubrzati proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji, ekonomskoj saradnji između Grčke i BiH te predstojećim reformskim procesima, a sve radi unapređivanja bilateralnih odnosa i saradnje dviju prijateljskih zemalja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.