Željko Komšić primio ambasadora Mantzouranisa

F
FENA
4.11.2008. u 15:34
0
0
Željko Komšić primio ambasadora Mantzouranisa
0
Željko Komšić primio ambasadora Mantzouranisa
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je u nastupnu posjetu Procopiosa Mantzouranisa, novoimenovanog ambasadora Grčke za BiH.
Mantzouranis je u toku susreta sa članom Predsjedništva BiH rekao da prijateljska Grčka želi i dalje značajno pomagati BiH na njezinom evroatlantskom putu, jer je budućnost BiH, kako je istakao, neraskidivo vezana za mir, stabilnost, ekonomski prosperitet cijelog Balkana i potpunu integraciju u evropsku kulturu.

Komšić je izrazio zahvalnost vladi i narodu Grčke zbog pozitivnog odnosa prema BiH i zemljama regije te kazao da se nada da BiH i u budućnosti može očekivati podršku i ekspertnu pomoć Grčke na putu do punopravnog članstva u EU i NATO.

"Bilo bi dobro da taj status imaju sve naše susjedne zemlje i zemlje cijele regije, jer bismo na takav način ušli u mirniju fazu potpune stabilnosti i ekonomskog razvoja", rekao je Komšić te izrazio uvjerenje da će grčke vlasti ubrzati proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji, ekonomskoj saradnji između Grčke i BiH te predstojećim reformskim procesima, a sve radi unapređivanja bilateralnih odnosa i saradnje dviju prijateljskih zemalja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: