Treći dan štrajka
471

Željko Komšić posjetio radnike Zenicatransa i obećao im podršku

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio je jutros radnike JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", koji već treći dan štrajkaju glađu.

Kako je u izjavi za Fenu kazao predstavnik štrajkača Hazrudin Bilić, Komšić je radnike posjetio jutros oko šest sati i zadržao se s njima oko 45 minuta.

"Razgovarao je s nama, rekao da je uz nas i da će nam dati podršku koliko je u njegovoj moći. On ne može nikome narediti, ali je razumio naše zahtjeve i probat će u tom pravcu da djeluje", kaže Bilić.

Ističe da će radnici nastojati ponovo animirati gradske vijećnike da organiziraju novu tematsku sjednicu Gradskog vijeća o problemu Zenicatransa. Do tada će oni, dodao je, nastaviti štrajk glađu.

Danas će, kako je najavio, njihove kolege koje nisu u štrajku glađu ponovo zvanično zatražiti od gradskih vlasti da počnu rješavati njihov problem. Gradonačelnik Fuad Kasumović, kaže, još nije odgovorio na njihov poziv da ih posjeti.

"Mi nikakav signal, ni poruku nismo dobili od gradonačelnika. Ponovo ga ovom prilikom pozivam da nas pozove, da nam dođe. Evo mi smo spremni danas da mu odemo i na noge", rekao je Bilić.

On ponovo prijeti i “radikalizacijom” štrajka, jer, kaže, svi su spremni da za ostvarenje cilja žrtvuju i sebe.