BiH
0

Željko Komšić posjetio Gradačac

FENA
Član predsjedništva BiH Željko Komšić sa suradnicima danas je posjeti općini Gradačac, gdje je s načelnikom te općine Ferhatom Mustafićem pustio u promet novoizgrađeni most na rječici Tinji.

Izgradnjom toga mosta olakšan je pristup motornim vozilima vodocrpilištu "Domažić", čime je i službeno započela realizacija općinskog vodovoda, najvećeg projekta vodoopskrbe u BiH.

"Ukupna investicija u ovaj projekt iznosi oko 12 milijuna maraka, za što su osigurana sredstva kod austrijskog partnera. Cjelokupna mreža vodovoda duga je oko 220 kilometara, a trebala bi se početi graditi u idućoj godini, odmah nakon raspisivanja tendera i izbora najpovoljnijeg izvođača", kazao je načelnik Mustafić.

On je također istaknuo kako izgradnjom mosta na rječici Tinji, poljoprivrednici hrvatskog sela Hrgova Donjih sada imaju nesmetan pristup s poljoprivrednim strojevima do svojih parcela.

"Godinama ti ljudi nisu imali pristup svojim oranicama, a to je oko 150 hektara najplodnijeg zemljišta. Izgradnjom mosta obrađivanje zemljišta bit će znatno jeftinije, a prinosi veći", kazao je Mustafić.

Član predsjedništva BiH Željko Komšić i općinski načelnik Ferhat Mustafić obišli su danas i šehidska groblja u Donjoj i Srednjoj Zelinji i Donjoj Mediđi, te položili vijence i odali počast poginulim pripadnicima Armije BiH.