Željko Komšić podržao spašavanje 202-ke

S
Sarajevo-x.com
10.12.2009. u 20:32
0
18
Željko Komšić podržao spašavanje 202-ke
0
Željko Komšić podržao spašavanje 202-ke
Predsjedavajući predsjedništva BiH, Željko Komšić pružio je punu podršku uposlenicima Radija 202 u njihovim naporima da ga sačuvaju od gašenja.
"Kao građanina ove zemlje, ali i kao slušao vašeg radija, duboko me je razočaralo što se nije našlo rješenje kojim bi se ovaj rado slušan medij i dobitnik mnogih nagrada, između ostalih i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, mogao nastaviti svoje postojanje i rad.

On je izrazio nadu da će se u što skorije vrijeme pronaći adekvatno rješenje za prevazilaženje problema u kojima se nalazi ovaj kultni sarajevski radio.

Podsjećamo da će nakon 38 godina rada, sarajevski radio 202, jedan od dobitnika Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva i najstariji gradski radio prestat sa emitovanjem programa 1.1.2010. godine u 14:30 sati, u isto vrijeme kada je počeo emitirati svoj program 1.7.1971. godine.

Posljedica je to usvajanja Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine koji sadrži član 9, a prema kojem entitetski radiotelevizijski emiteri mogu imati po jedan televizijski i jedan radijski kanal.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: