{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Željko Komšić održao predavanje na Columbus State University

F
31.8.2007. u 13:25
0
0
Željko Komšić održao predavanje na Columbus State University
0
Željko Komšić održao predavanje na Columbus State University
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, tokom boravka u SAD-u, održao je predavanje na univerzitetu "Columbus State University", saopćeno je iz Predsjedništva. Pred velikim brojem studenata i profesora, kao i predstavnika medija, predsjedavajući Komšić prezentirao je trenutnu političko-ekonomsku situaciju u BiH i regionu.
Poseban interes prisutnih, kao i teškoću za predsjedavajućeg, izazvalo je logičko objašnjenje funkcioniranja i organizacione strukture BiH.

Tokom izlaganja Komšić je naglasio i mogućnosti za investiranje i ulaganje u BiH, koje su otvorene poslovnim ljudima, sa posebnim akcentom na turističke potencijale BiH.

U dinamičnoj i konstruktivnoj atmosferi, predsjedavajući Komšić je odgovarao na pitanja prisutnih, koji su iskazali veliki interes za široki spektar tema koje obuhvataju kako BiH, Balkan i Kosovo, tako i Irak i EU.

Tokom diskusije prisutni gosti su bili više nego zainteresirani i zadovoljni odgovorima predsjedavajućeg Komšića, na pitanja o aktuelnim temama koje se odnose i na lokalni i na globalni nivo političkih dešavanja.

Komšić je istaknuo važnost razvijanja i jačanja prijateljskih veza BiH i SAD-a, kao prirodnih saveznika. Na obimnom i iscrpnom izlaganju, predsjedavajućem Predsjedništva BiH Komšiću zahvalio se Frank Brown, predsjednik "Columbus State Universtity", koji je kazao kako se nada i ubrzo očekuje Komšićevo ponovno gostovanje na ovom uglednom univerzitetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: