{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Željko Komšić održao predavanje na Columbus State University

F
31.8.2007. u 13:25
0
0
Željko Komšić održao predavanje na Columbus State University
0
Željko Komšić održao predavanje na Columbus State University
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, tokom boravka u SAD-u, održao je predavanje na univerzitetu "Columbus State University", saopćeno je iz Predsjedništva. Pred velikim brojem studenata i profesora, kao i predstavnika medija, predsjedavajući Komšić prezentirao je trenutnu političko-ekonomsku situaciju u BiH i regionu.
Poseban interes prisutnih, kao i teškoću za predsjedavajućeg, izazvalo je logičko objašnjenje funkcioniranja i organizacione strukture BiH.

Tokom izlaganja Komšić je naglasio i mogućnosti za investiranje i ulaganje u BiH, koje su otvorene poslovnim ljudima, sa posebnim akcentom na turističke potencijale BiH.

U dinamičnoj i konstruktivnoj atmosferi, predsjedavajući Komšić je odgovarao na pitanja prisutnih, koji su iskazali veliki interes za široki spektar tema koje obuhvataju kako BiH, Balkan i Kosovo, tako i Irak i EU.

Tokom diskusije prisutni gosti su bili više nego zainteresirani i zadovoljni odgovorima predsjedavajućeg Komšića, na pitanja o aktuelnim temama koje se odnose i na lokalni i na globalni nivo političkih dešavanja.

Komšić je istaknuo važnost razvijanja i jačanja prijateljskih veza BiH i SAD-a, kao prirodnih saveznika. Na obimnom i iscrpnom izlaganju, predsjedavajućem Predsjedništva BiH Komšiću zahvalio se Frank Brown, predsjednik "Columbus State Universtity", koji je kazao kako se nada i ubrzo očekuje Komšićevo ponovno gostovanje na ovom uglednom univerzitetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: