BiH
586

Željko Komšić je kum sinu kapetana ARBiH koji je položio činove ispred Predsjedništva

Piše: E. G.
Komšić na proslavi rođendana malog Mustafe Željka
Komšić na proslavi rođendana malog Mustafe Željka
Suad Ibrahimović, kapetan Armije RBiH iz Tešnja koji je danas položio činove ispred zgrade Predsjedništva BiH, široj bh. javnosti je vjerovatno poznat i kao kum člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Tačnije Komšić je bio kum Suadovom sinu Mustafi Željku Ibrahimoviću.

Naime, Komšić je 2007. godine bio na službenom putu i prolazio kroz taj dio BiH te se spletom sretnih okolnosti našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Jasminka Ibrahimović, majka malog Mustafe Željka, morala je hitno stići u zeničku bolnicu na porod koji je, kasnije se ispostavilo, bio dosta rizičan.

Kako bi što prije stigla u Zenicu, Komšić je dao naređenje svojoj službenoj pratnji da Jasminku otprate do bolnice, što je naravno osiguralo nesmetanu vožnju bez zastajkivanja i prepreka na putu. Sve je prošlo bez problema, a na svijet je došao dječak kojem je prvo bilo namijenjeno ime Mustafa, ali, s obzirom na to da im je Komšić jako pomogao ovom gestom, roditelji su odlučili da mu daju ime Mustafa Željko Ibrahimović.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Komšić je i kasnije posjećivao porodicu, bio je na babinama, a ali i na proslavi prvog dječakovog rođendana.

Suad, kako je sam izjavljivao, nije zaposlen nigdje već 19 godina. To ga je potaknulo da položi činove ispred zgrade Predsjeništva BiH, a najavljivao je čak i samospaljivanje zbog nezaposlenosti, neimaštine, nepotizma i bahatosti vlasti te njihovog odnosa prema borcima.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Danas je novinarima kazao kako je pokušao doći do predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, kako bi mu lično predao činove, ali da nije uspio, pa ih je položio na ulazu u zgradu.