Jačanje saradnje
38

Željka Cvijanović u službenoj posjeti Kanadi

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović danas započinje službenu posjetu Kanadi.

Posjeta Željke Cvijanović Kanadi primarno je usmjerena na pregovore sa različitim partnerima u vezi sa aktivnostima koje mogu doprinijeti jačanju privredne saradnje između RS-a i Kanade.

Iz entitetske vlade danas je saopćeno je da je protokolom posjete predviđeno nekoliko značajnih susreta sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve u Kanadi, predstavnicima institucija Kanade i srpske dijaspore u toj zemlji. Planom posjete predviđeno je i da se Cvijanović sastane sa predstavnicima insititucija Kanade. Također, u Torontu i Hamilotnu, predsjednica Vlade RS-a će imati nekoliko susreta sa predstavnicima srpske dijaspore i uticajnim predstavnicima privrednog života.

Tokom boravka u Kanadi, planirano je da Cvijanović posjeti sjedište Eparhije kanadske Srpske pravoslavne crkve u Miltonu gdje će se sastati sa episkopom kanadskim Mitrofanom, nakon čega je predviđeno učešće na tradicionalnoj manifestaciji „Srpski dan“ (Serbian Day), koja se u kanadskoj provinciji Ontario (regija Nijagara) održava 72. put.