{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zeleno svjetlo kandidatima za direktora i zamjenike Agencije za prevenciju korupcije

F
31.8.2010. u 14:51
0
0
Zeleno svjetlo kandidatima za direktora i zamjenike Agencije za prevenciju korupcije
0
Zeleno svjetlo kandidatima za direktora i zamjenike Agencije za prevenciju korupcije
Foto: Arhiv
Centralna izborna komisija BiH danas je u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH i Zakonom o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, nakon izvršenih provjera, izdala potvrde za svih 13 kandidata za funkcije direktora i zamjenike direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, da ispunjavaju uvjete za imenovanje na ove funkcije, saopćeno je iz CIK-a.
Potvrde su izdate za Izeta Nizama, Zorana Đerića, Milanka Renovicu, Seada Lisaka, Radoja Badnjara, Jasmina Jaganjca, Sretu Pekića, Ramiza Huremagića, Blanku Benković, Dragana Slipca, Vukašina Crnjaka, Ismaila Sarića i Milana Krulja.

Provjerom kroz Registar izrečenih sankcija utvrđeno je da ovi kandidati za direktora i zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije nisu upisani u Registar.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju te na osnovu izvršenih provjera utvrđeno je da su svi prijavljeni kandidati upisani u Centralni birački spisak, te ispunjavaju uvjete iz Izbornog zakona BiH, odnosno ne nalaze se u evidencijama kojim raspolaže Centralna izborna komisija BiH: Evidencija izabranih zvaničnika 2006./2008. godina, Evidencija kandidata 2010. godina, Evidencija članova izbornih komisija, Evidencija osoba sankcioniranih od OHR-a, IPTF-a, i SFOR-a i evidencijama na listama Međunarodnog suda u Haagu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: