{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Zelena linija" - info telefon

S
20.3.2009. u 08:06
0
1
"Zelena linija" - info telefon
0
"Zelena linija" - info telefon
S obzirom na alarmantnu situaciju u našoj zemlji kada je u pitanju nasilje u porodici, nasilje nad djecom, kao i diskriminacija na osnovu spola, na nedovoljnu upućenost našeg građanstva gdje i kako da potraže pomoć, NVO Fondacija lokalne demokratije Sarajevo, implementira projekat pod nazivom "Zelena linija" info telefon, a u okviru Plana akcije državnog programa populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA).
Osnovna svrha i cilj Fondacije je doprinijeti razvoju civilnog društva podržavanjem i implementacijom projekata koji promovišu ljudska prava, pomažu razvoju nevladinog sektora angažovanog na demokratizaciji društva, kao i projekti očuvanja i zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti na teritoriji BiH, kažu iz ove organizacije.

"Zelena linija" - informativna linija predstavlja prvu instancu u pružanju informacija o temama kao što su: Nasilje (u porodici, trgovini ljudima), seksualnom uznemiravanju, diskriminaciji na osnovu spola, spolno prenosivim bolestima, te seksualnom i reproduktivnom zdravlju. "Zelena linija" je od društvene koristi i svrha same linije ogleda se u tome, da obezbijedi našim zainteresovanim građanima i građankama Bosne i Hercegovine sve potrebne informacije vezano za gore navedene tematske oblasti, jer one kao takve predstavljaju jako bitan segment socijalne sfere zajednice u kojoj živimo.

"Zelena linija" je počela sa radom 2005. godine i otvorena je svakim radnim danom od 09:00 do 17:00 sati, što znači da ih mogu kontaktirati svi, bez obzira na godine i spol, te ukoliko žele mogu ostati anonimni.

Telefonski broj "Zelene linije" je 033 22 33 66.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: