{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Združenim radom do prijedloga zakona protiv diskriminacije

F
29.4.2008. u 15:42
0
0
Združenim radom do prijedloga zakona protiv diskriminacije
0
Združenim radom do prijedloga zakona protiv diskriminacije
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Helsinški komitet za ljudska prava BiH što prije će utvrditi prijedlog zakona protiv diskriminacije i uputiti ga u proceduru usvajanja.
To je dogovoreno danas u razgovoru državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Safeta Halilovića s predstavnicima Helsinškog komiteta za ljudska prava BiH s predsjednikom Srđanom Dizdarevićem na čelu i predstavnicima parlamentarne Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku i Agencije za ravnopravnost spolova BiH.

Kako je saopćeno iz Halilovićevog kabineta, Helsinški komitet za ljudska prava BiH je sačinio Nacrt zakona protiv diskriminacije, koji će u narednih mjesec dana doraditi radna grupa Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, a zatim će te dvije institucije zajednički utvrditi prijedlog tog zakona.

Vijeće ministara BiH je u program rada za ovu godinu uvrstilo usvajanje zakona protiv diskriminacije čiji će predlagač biti Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice. Inicijativu za njegovo donošenje pokrenuo je Helsinški komitet za ljudska prava BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: