Banjaluka
0

"Združeni napor" prošao bez incidenata

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka Zoran Stanišljević potvrdio je da se do sada u Banjaluci nije desio nijedan incident za vrijeme izvođenja vježbe "Združeni napor 2009" u banjalučkoj kasarni "Kozara".

"CJB Banjaluka na području grada dubinski i operativno pokriva i obezbjeđuje tu vježbu, pokušavajući da dođe do informacija koje bi mogle ugroziti vježbu. Do sada takvih informacija nema ", rekao je Stanišljević i izrazio očekivanje da će vježba danas biti okončana bez ikakvih problema.

On je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci podsjetio da je banjalučki CJB na vrijeme obaviješten o održavanju  vježbe "Združeni napor 2009", nakon čega je policija preduzimala određene aktivnosti obezbjeđenja nesmetanog odvijanja vježbe.

U kasarni "Kozara" u Banjaluci danas će biti završena komunikacijska vojna vježba "Združeni napor 2009" koju su organizovale Američka komanda za Evropu, Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH.

Ceremoniji zatvaranja vježbe prisustvovaće članovi Predsjedništva BiH, predstavnici Ambasade SAD u BiH, Američke komande za Evropu, predstavnici vlasti BiH, Republike Srpske i Federacije BiH, te međunarodnih institucija u BiH, najavljeno je iz Ministarstva odbrane BiH.