{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zdravstveni radnici vjeruju u konačan dogovor sa vladom ZDK

F
11.6.2007. u 11:15
0
0
Zdravstveni radnici vjeruju u konačan dogovor sa vladom ZDK
0
Zdravstveni radnici vjeruju u konačan dogovor sa vladom ZDK
Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata uposlenih u zdravstvu Zeničko - dobojskog kantona, dr. Omer Hadžiradončić, jutros je za Fenu potvrdio, da bi se tokom sutrašnjeg dana trebao održati sastanak između predstavnika sindikata i Vlade ZDK, s ciljem postizanja saglasnosti oko novog Kolekivnog granskog ugovora.
«Kantonalni ministar zdravstva, dr. Miloš Kuzmanović jutros me je obavijestio da će danas imati konsulacije sa premijerom Miralemom Galijaševićem i da za sutra očekujemo njihov poziv na sastanak. Optimista sam i vjerujem da je došlo vrijeme da Vlada prihvati Kolektivni ugovor usaglašen na nivou FBiH. Istog trenutka kada se to dogodi, sindikat će donijeti odluku o prestanku generalnog štrajka i njegovom prelasku u štrajk solidarnosti, koji je neminovan obzirom da sve vlade kantona još uvijek nisu dale saglasnost na Kolektivni ugovor», izjavio je dr. Hadžiradončić.

Vlada ZDK je prije dvije sedmice ponudila zdravstvenim radnicima u ovom kantonu povećanje plata za 10 posto, međutim sindikat insistira na Kolektivnom ugovoru.

Kako je potvrdio dr. Omer Hadžiradončić, sindikat je spreman prihvatiti odluku da se primjena Kolektivnog ugovora provodi u tri etape, prva od 1. jula ove godine, a posljednja koja predviđa startni osnov satnice 2 KM, od ljeta 2008. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: