{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZDK: Zadovoljavajuće zdravstveno zbrinjavanje ljudi

F
5.2.2012. u 19:01
0
0
ZDK: Zadovoljavajuće zdravstveno zbrinjavanje ljudi
0
ZDK: Zadovoljavajuće zdravstveno zbrinjavanje ljudi
Zenica (Foto: Haris Badžić/Sarajevo-x.com)
U Ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u nedjelju je održan sastanak kojem su osim Senke Balorde, ministrice zdravstva ZDK-a, prisustvovali i članovi kolegija Ministarstva zdravstva, direktori javnih zdravstvenih ustanova, Komandant štaba Civilne zaštite, te direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.
Analizirana je novonastala situacija u vezi s vremenskim nepogodama koje su zadesile Zeničko-dobojski kanton i razmijenjene su informacije s terena, te su pojedinim zdravstvenim ustanovama podijeljena uputstva i zadaci.

Kada je riječ o zdravstvenom zbrinjavanju stanovništva ZDK-a, konstatirano je da je situacija trenutno stabilna i zadovoljavajuća, te da sve zdravstvene ustanove normalno funkcioniraju, uz smanjen priliv redovnih pacijenata.

Manji problemi u vezi s pružanjem adekvatne medicinske skrbi, riješeni su u saradnji s općinskim štabovima Civilne zaštite na terenu. Evidentiran je samo jedan hitan slučaj, u Olovu, gdje je zbog velikih snježnih nanosa bilo potrebno mobilizitrati helikopter radi evakuacije oboljelog, što je uspješno realizovano.

Spašen Crnogorac u BiH

05.02.2012. u 18:58
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: