{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZDK: Počela sa radom Komisija za borbu protiv korupcije

2.5.2015. u 18:33
36
21
ZDK: Počela sa radom Komisija za borbu protiv korupcije
36
ZDK: Počela sa radom Komisija za borbu protiv korupcije
Foto: Ilustracija
Na četvrtoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Odlukom o imenovanju stalnih radnih tijela formirana je Komisija za borbu protiv korupcije koja će raditi u službi građana području Zeničko-dobojskog kantona.
Komisija za borbu protiv korupcije u ZDK održala je svoju prvu sjednicu na kojoj su dogovorene aktivnosti koje će se provoditi u mandatnom periodu od četiri godine, a poseban značaj je dat obavještavanju javnosti i građana o njenom postojanju i radu.

S tim u vezi članovi Komisije za borbu protiv korupcije u ZDK pozvali su sve građane na saradnju, a sve u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja korupcije i iniciranja ispitivanja i razmatranja slučajeva korupcije na području kantona.

Svi građani koji žele prijaviti korupciju to mogu učiniti pismeno putem pošte, e-mailom na adresu [email protected] ili lično predajom prijave na protokol Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, zgradi RMK Prometaa, u sjedištu Kantona.

Komisija će po vlastitom saznanju ili po podnesenim prijavama o uočenim i prijavljenim pojavama korupcije obavještavati nadležne organe za poduzimanje daljnjih aktivnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: