{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZDK: Počela sa radom Komisija za borbu protiv korupcije

Klix.ba
2.5.2015. u 18:33
36
21
ZDK: Počela sa radom Komisija za borbu protiv korupcije
36
ZDK: Počela sa radom Komisija za borbu protiv korupcije
Foto: Ilustracija
Na četvrtoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Odlukom o imenovanju stalnih radnih tijela formirana je Komisija za borbu protiv korupcije koja će raditi u službi građana području Zeničko-dobojskog kantona.
Komisija za borbu protiv korupcije u ZDK održala je svoju prvu sjednicu na kojoj su dogovorene aktivnosti koje će se provoditi u mandatnom periodu od četiri godine, a poseban značaj je dat obavještavanju javnosti i građana o njenom postojanju i radu.

S tim u vezi članovi Komisije za borbu protiv korupcije u ZDK pozvali su sve građane na saradnju, a sve u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja korupcije i iniciranja ispitivanja i razmatranja slučajeva korupcije na području kantona.

Svi građani koji žele prijaviti korupciju to mogu učiniti pismeno putem pošte, e-mailom na adresu [email protected] ili lično predajom prijave na protokol Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, zgradi RMK Prometaa, u sjedištu Kantona.

Komisija će po vlastitom saznanju ili po podnesenim prijavama o uočenim i prijavljenim pojavama korupcije obavještavati nadležne organe za poduzimanje daljnjih aktivnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: