BiH
9

Upozorenje Meteoalarma: U Sarajevu jak vjetar, u Hercegovini velike padavine

Klix.ba
U većem dijelu BiH za danas su izdata žuta i narandžasta upozorenja koja ukazuju na opasnost od vjetra brzine do 40 km/h te 30-60 mm kiše. Za Sarajevo je izdato žuto upozorenje zbog jakog vjetra.

Žuti meteoalarm signalizira kako vrijeme može biti potencijalno opasno i potreban je oprez.

Narandžasti meteoalarm signalizira da je vrijeme opasno, a prognozira i fenomene lošeg vremena.

Za današnji dan su izdata žuta i narandžasta upozorenja za veći dio naše zemlje. Za Sarajevo je, zbog jakog vjetra izdato žuto upozorenje. I za sutra je izdato žuto upozorenje za veći dio BiH i to zbog niskih temperatura. U naredna tri dana očekuje nas pretežno oblačno vrijeme.

U subotu, 16. januara, u Bosni će mjestimično biti slabog snijega, a u Hercegovini može pasti i malo kiše. Vjetar u Bosni slab, u Hercegovini umjerene jačine, sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će biti između - 6 i 0, na jugu zemlje od 1 do 4, a najviša dnevna između -2 i 4, na jugu od 4 do 8 stepeni.

U nedjelju, 17. januara, u našoj zemlji će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni mjestimično sa slabim snijegom, a u Hercegovini nešto manje oblačnosti i uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura zraka će većinom biti između -7 i -1, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna između -4 i 1, na jugu od 3 do 7 stepeni.

U ponedjeljak, 18. januara, u našoj zemlji će biti pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima može padati i slab snijeg, u cijeloj zemlji će biti prohladno. Jutarnja temperatura zraka će biti između –10 i -4, na jugu zemlje od 0, a najviša dnevna između -7 i -1, na jugu do 5 stepeni.