{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog visine snijega: U Kladnju proglašeno stanje prirodne nepogode

21.4.2017. u 13:55
729
23
Zbog visine snijega: U Kladnju proglašeno stanje prirodne nepogode
729
Štab civilne zaštite Općine Kladanj na jutros održanoj vanrednoj sjednici donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Kladanj zbog visine snježnog pokrivača i niske temperature.
Visina snježnog pokrivača u područjima sa većom nadmorskom visinom premašila je 110 cm. Postoji opasnost da bi naglo topljenje snijega moglo uzrokovati poplave i klizanja tla što bi dodatno pogoršalo i onako tešku situaciju u ovoj lokalnoj zajednici.

Zbog težine snijega dolazi do lomljenja i padanja stabala na putne komunikacije, a samim tim i prekida u odvijanju saobraćaja na magistralnim cestama i lokalnim putevima prema svim mjesnim zajednicama.

Visina snježnog pokrivača i niske temperature prouzrokovale su brojne probleme - od nestanka struje u nekoliko naseljenih mjesta do značajne materijalne štete na poljoprivredi.

Snijeg na području općine Kladanj i dalje intezivno pada. Putem mehanizacije i angažovanjem dodatnog ljudstva pokušava se do najugroženijih građana dostaviti hrana i piće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: