{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog više krivičnih djela prijavljene dvije osobe

F
6.2.2009. u 16:18
0
0
Zbog više krivičnih djela prijavljene dvije osobe
0
Zbog više krivičnih djela prijavljene dvije osobe
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) podnijeli su 2. februara, kantonalnom tužilaštvu Mostar službeni izvještaj protiv dvije osobe zbog osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela, saopćeno je danas iz FUP-a.
Naime, postoji osnov sumnje da je prijavljeni L M. (1961.) rođen u Trebinju počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i davanje lažne izjave, te da je J. J. (1953.) rođena u Mostaru počinila krivična djela lažno prijavljivanje i davanje lažne izjave.

Tokom 2008. godine, L. M. je posudio određenu sumu novca J. J. uz zaračunatu mjesečnu kamatu od 20 posto. Nakon toga je u svrhu garancije povrata novca na račun kuće u vlasništvu imenovane s njom sklopio nepovoljan kupoprodajni ugovor.

Prema njenim tvrdnjama, imenovana je u više navrata L. M. donosila određene sume novca, te je nakon izmirenja dugovane sume od nje traženo da potpiše još jedan dug i to na znatno veću sumu.

Nakon što je J. J. odbila učiniti navedeno L. M. joj je uputio prijetnje, a potom od njenog supruga pokušao iznuditi isplatu navodnog duga.

Nakon prijetnji, J. J. obavijestila je o tom događaju Federalnu upravu policije, a u izjavi je navela da je novac bio posuđen u humanitarne svrhe.

Daljnjim aktivnostima i prikupljenim određenim dokazima utvrđen je drugi način trošenja posuđenog novca, te je konstatirano postojanje osnova sumnje da je imenovana počinila ranije pomenuta krivična djela.

Taj predmet predat je nadležnom kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: