Predstavlja opasnost
45

Zbog uklanjanja ruševnog objekta obustavljen saobraćaj u sarajevskoj ulici Bjelave

Klix.ba
Radnici građevinske firme Bosman danas su po nalogu inspektorata Općine Centar u Ulici Bjelave broj 7 započeli uklanjanje objekta koji se samourušio i koji predstavlja opasnost za stanovništvo, prolaznike i okolne stambene objekte.

Od 14:30 sati, prema rješenju cestovnog inspektora Općine Centar, na snazi je obustava saobraćaja u Ulici Bjelave i to od broja 15 do raskrsnice sa ulicama Džidžikovac i Čekaluša. Alternativni pravci kretanja su ulice Bjelave, Armaganuša Čekaluša. Obustava saobraćaja će biti na snazi do okončanja postupka otklanjanja opasnosti.

U prethodnom periodu nadležne općinske službe radile su na rješavanju ovog problema. U nekoliko navrata vršeno je otklanjanje opasnosti, ali usljed velike količine padavina u proteklih nekoliko dana došlo je do novog urušavanja.

Za objekat u Ulici Bjelave 7 utvrđeno je da zbog fizičke dotrajalosti i oštećenja predstavlja veliku opasnost za ljude i imovinu – okolne objekte, prolaznike i učesnike u saobraćaju, a nalazi se u veoma prometnoj ulici.