BiH
0

Zbog Tarantina se Uma Thurman oblači kao Bruce Lee

Klix.ba
Plesanje sa <b>Johnom Travoltom</b> u <i>Pulp Fictionu</i> nije ništa u poređenju s onim što je <b>Uma Thurman</b> izdržala na snimanju novog Tarantinovog filma. Zbog <i>Kill Bill</i> je proputovala cijeli svijet, borila se s mačevima i oblačila se kao Bruce Lee. "Nikad u životu nisam mislila da ću imati glavnu ulogu u akcionom filmu", rekla je Uma na dodjeli Golden Globesa, malo nakon što je osvojila nagradu za najbolju glumicu zahvaljujući tv filmu <i>Hysterical Blindness</i>.

"Sada udaram na sve strane i bijem se sa svakim, dan za danom. To je anomalija moje karijere." Prije nego što je prošle godine počelo snimanje filma Kill Bill, Quentin Tarantino, režiser koji stoji iza klasika kao što su Pulp Fiction i Reservoir Dogs, nije režirao film od 1997. godine kad je snimljen Jackie Brown.

U Kill Bill, Uma glumi Nevjestu. Njenog budućeg muža na njihovom vjenčanju ubija njen šef Bill. Poslije mnogo godina ona se budi iz kome i zaklinje se na osvetu – ubit će sve one koji su je napali, jednog po jednog, u Kini, Japanu, Mexicu i Kaliforniji dok na kraju ne dođe do Billa.

Mnogo toga u Kill Billu predstavlja odraz azijskih filmova. Tarantino je veliki fan kung-fu filmova i baš zato je za soundtrack ovog filma angažovao vođu Wu Tang Clana, rappera po imenu Rza, koji je radio na soundtracku filma Ghost Dog koji je baziran na istoj tematici kao Kill Bill. Zajedno sa Rzom na soundtracku će također raditi i Lars Ulrich, bubnjar Metallice.

Regularac u Tarantinovim filmovima, Samuel L. Jackson, koji glumio u Pulp Fictionu i u Jackie Brown, ima malu ulogu u Kill Billu - glumi svirača orgulja na vjenčanju, ali odbio je dalji rad na tom filmu, iako se na dodjeli Golden Globesa malo narugao Tarantinu. "Šta, Quention je uradio još jedan film? Nije me zvao!"

Snimanje filma se trebalo završiti u oktobru 2002. godine, ali snimanje je još uvijek u toku i navodno je budžet od 39 miliona dolara odavno premašen. "Trebala mi je godina dana za ovaj film – bolje bi mu bilo da ovo bude najbolji film!", šalila se Uma Thurman. Kill Bill izlazi 10. oktobra 2003. godine.

kill-bill.com